Over mij

Wees het Licht dat het licht in anderen be-zielt

Mijn naam is Mirjam, moeder van twee prachtige gevoelige pubers. Fabian en Lizzelotte. Twee hooggevoelige kinderen ieder op hun eigen unieke wijze. De manier waarop zij in de wereld staan, informatie verwerken en ervaringen aangaan is zo verschillend van elkaar. Dit vraagt van mij als moeder veel creativiteit en geduld in de omgang met mijn kinderen. Door mijn kinderen moest en moet ik buiten de betreden paden gaan. Een zoektocht vol ontdekkingen en belemmeringen. Vertrouwend op mijn intuïtie en begeleiding van boven en de signalen op mijn pad. Doordat ik heldervoelend/wetend/horen/ziend ben kon en kan ik extra goed aanvoelen wat mijn kinderen nodig hebben. Dit was nodig want de aanpak van de hulpverlening en onderwijs werkte niet voor mijn kinderen. Ze laten zich niet passen in de hokjes van de maatschappij. Ik leerde kijken naar hun eigen ontwikkeling en pluspunten. Hierdoor groeide in mij de behoefte om ook andere mooie gevoelige kinderen en hun ouders te begeleiden. Want ieder kind is uniek en ieder kind verlangt naar ondersteuning op zijn eigen gebied. Het is belangrijk om de oorspronkelijke heelheid van ieder kind te ontdekken, te zien en vooral te respecteren. Hierdoor groeide bij mij de passie naar een eigen praktijk met de holistische visie, waarbij alles met elkaar verbonden is. Ik volgde een intuïtieve- en holistische massage cursus voor gevoelige kinderen en volwassenen, reiki, shambala 1, 2, 3, master en cursus voetreflexologie.

Holistisch werken vraagt naar de aanpak om naar de oorsprong achter de klachten te kijken, waar zijn ze ontstaan en hoe kom je weer in balans. Als heldervoelende ben je in verbinding met je gevoel, je leeft niet alleen in je hoofd. Je bent je bewust van je gehele lichaam en energiesysteem.  Hooggevoelige kinderen en volwassenen proberen zichzelf vaak aan te passen aan het grote geheel. Ook ik raakte mezelf daardoor als kind en puber vaak “kwijt” . Ik ging twijfelen aan mijn eigenwaarde en mijn “potje” raakte sneller op in vergelijking met anderen. Ik voelde mij bezwaard om dat tegen mijn omgeving te zeggen. Door mijn empathisch vermogen kon ik me aanpassen, maar drukte mijn eigen gevoel vaak weg. Daardoor had ik moeite met mijn eigen ruimte in te nemen en zo raakte ik de verbinding met mezelf kwijt. Door mijn eigen ervaring wil ik kinderen, ouders, volwassenen, ja, jou die dit nu leest helpen van jezelf te houden en jezelf volledig te accepteren. Dat is een grote uitdaging als je omgeving dat niet stimuleert of bevestigt, maar het is jouw taak die liefde en waardering voor jezelf te vinden. Want wanneer jij jezelf niet waardeert, waarom zou een ander dat dan doen. Ik help je graag om goed te leren omgaan met je gevoeligheid en prikkels van buiten af, door te aarden, je leren af te sluiten en je gevoeligheid als kracht te gaan ervaren. Dit doe ik door je energie te kanaliseren en je leren te beheersen. Je een stukje op je weg te helpen maar jij bewandelt hem. Jou te laten inzien dat jij meester bent van jouw werkelijkheid. Ik wil je helpen je eigen licht te zien en dat te laten schijnen. Niet met de intentie om jou te veranderen of te verbeteren, want dan blokkeer ik jouw weg naar binnen. Maar om je weer te leren leven vanuit je hart, de weg van ieder mens is uniek.

Ik heb vaak aan een paar woorden genoeg door mijn extra antennes, daardoor hoef je niet voor de zoveelste keer je verhaal te doen, dat mag wel natuurlijk! Soms heb je wat extra ondersteuning nodig op je pad, hiermee kan ik je helpen als je het zelf even niet meer weet met een steuntje in je rug, tips/tools en handvatten voor meer rust. Ik kan je hulp bieden bij levensvragen, rouw, eenzaamheid, blokkades, stress, kinderen, relatie, burn-out, angsten, carrière en het verwerken van je verleden. Samen betekenis geven aan je leven. De focus van je aandacht weer richten op het stiltepunt in jezelf. Het is de stilte die je thuis brengt naar jezelf, niet je gedachten of je gevoelens. Jij, de engel van je emoties hebt de kracht je emoties te transformeren. Door oude angst, verdriet en woede te veranderen naar geluk en heelwording. De parel ben jij!. Je verdient de rust te ervaren van je oorspronkelijke zelf. 

Bijzonder?, zeker…., ervaar het maar!.

– De weg van hoe het hoort leidt zelden naar het hart

– Stilte geeft kracht, waarin het onzichtbare zichtbaar wordt

– Gedachten bepalen de kwaliteit van je leven en bepalen alles

– Van onszelf houden is de kracht die ons heelt

– Dankbaarheid is de kortste weg naar geluk

– Gelukkig zijn is een keuze die je elke dag kan maken